Image

Van roze koeken naar groene smoothies

30 Mar

bron: hollandcandyshop.com

Denk ik aan mijn ‘oude’ eetgewoonten dan denk ik aan de roze koek. Deze knakker – met krokant fondantlaagje en zacht cakeje – was regelmatig een onweerstaanbare verleiding. Dat één roze koek (oké, let’s be honest, soms wel twee of drie) garant stond voor een calorieën- en suikeraanval nam ik op de koop toe. Maar wat wist ik nou eigenlijk echt van een roze koek?

Dat het bloed van duizenden geplette schildluizen voor die mooie roze kleur zorgden? Dat een roze koek voor 36,9% uit suiker bestaat? Het ook nog 7,4% verzadigd vet bevat? Dat zeven E-nummers op de achterkant van de verpakking prijken? Ik had geen flauw idee, ik was me totaal niet bewust van wat ik in mijn mond stopte. Langzaamaan is deze onwetendheid op het gebied van voeding me tegen gaan staan. De afgelopen maanden ben ik me steeds meer gaan verdiepen in wat ik eet en vooral in wat dat met mijn lichaam doet. Een jaar terug had ik niet kunnen denken dat ik de AH to go kon uitlopen zonder een Triple Chocolate American Cookie mee te nemen, dat er geen Doritos Cool American meer in m’n kast te vinden is en dat ik ontbijt zonder brood. Maar.. ook had ik niet kunnen bedenken hoeveel beter ik me in mijn lijf voel en hoeveel meer energie ik heb!

Mijn nieuwe gezonde levensstijl is één grote ontdekkingsreis. Zo had ik nooit gedacht dat een groene smoothie zo lekker kan zijn en zoveel voldoening en energie kan geven. Ik kan niet meer zonder! Iedere morgen gaat er hier (blad)groente en fruit de blender in. Soms kijk ik er zelfs ‘s avonds alweer naar uit. Maar, ik moet eerlijk toegegeven: het is een proces van trial & error. Ze zien er lang niet allemaal zo lekker fris uit als op het plaatje hierboven. Eén ding staat gelukkig vast: goed voor mijn lichaam zijn ze sowieso.

Deze blog is voor mij als een dagboek om mijn reis door een gezond, gelukkig leven waarin ik bewuste keuzes maak vast te leggen. En wellicht kan ik hier anderen ook mee inspireren!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: